Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

ISSN 1336-6491 | Online: 1169 | Redakcia

motoride.sk :: Články | Videá | Tipy | Foto | Klub | Inzercia | Firmy | Fórum | Kalendár

Motozem.sk

Anketa:

Ako na núdzové brzdenie v krízovej situácii?

Spolu odpovedi: 26653
Intenzívne brzdím oboma brzdami: 60% (16054)
Brzdím iba prednou brzdou aby som nedostal šmyk: 40% (10599)

Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR - Diskusné fórum - Moto poradňa

Máte problém s Vaším strojom ? Skúste sa opýtať. Ostatní motorkári Vám možno budú vedieť poradiť.

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor, Karburátor, Elektrika, Podvozok, Kolesá, Pneu, Brzdy, Olej, Administratíva.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuKawasaki zzr 600 - Dovoz z CR - Diskusné fórum - Moto poradňa

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 
14.12.2005 18:05

Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

stefan
 Kávičkár 

Ikona

Nazdar!
samozrejme som pouzil vyhladavac a nasiel som aj strasne vela diskusii na temu dovoz. Avsak vacsinou boli zovseobecnene. A ani vela casu nemam na filtrovanie informacii potrebnych pre mna. Prosim Vas, nepiste mi prispevky typu: pouzi vyhladavac, to tu uz bolo,atd.
Chcel by som poprosit kazdeho z vas, ktory vlastni tento typ motocykla a ma ho na slovenskych papieroch, ci uz z CR, alebo nie. Nasiel som teraz inzerat na Internete, a predtym nez sa ozvem predavajucemu, by som poprosil Vase rady. Potesi ma aj link uz na existujucu diskusiu na dovoz kawasaki z CR.
Pripadne by som este uvital aj nazory na tento typ motorky: ako dlho s nou jazdite, pripadne poruhy, naklady na udrzbu, dostupnost nahradnych dielov, atd.
Velmi pekne dakujem kazdemu, kto sa zapoji a pomoze.
Prajem prijemny den a kratku zimu.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil stefan (15.12.2005 17:22)


14.12.2005 18:19

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz c CR

johny99
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Nazdar, Kawasaki je dobrý a vdačny stroj čo veľa vydrží mam už druhu Kawasaki a nikde ma nenechala vraj ma Kawasaki trocha hlučnešie motory ale za to su trvacne ,spojka ti vydrží aj 70.000km pri rozumnom jazdení,rozvodová reťaz je tak kvalitná že vydrží aj 100.000km narozdiel od iných značiek.
Nahradné dieli su v pohode a dostaneš ich v každom dobrom Motoschope.
Nemam rád blbe reči že Kawasaki je zla lebo nemá na slovensku zastupenie a ešte hlupejší nazor že Honda je Honda a ostatne je na nič.
Diely zoženieš v pohode ,reťazovku už od 3800sk,lamely od 1700sk,brzdove doštičky od 800sk atď,všetko sa dá zohnať.
Prajem ti aby si dobre pochodil pri kupe a nech ti to čo kupiš dobre služi či už to bude Kawasaki alebo ina značka,veľa zdaru ;-)


14.12.2005 18:25

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz c CR

wrabec
 Turista 

Ikona

Pred tym nez ju prinesies, skus sa informovat ako je to s COC na kawasaki. Kde sa da zohnat, za kolko... (a potom mi to daj vediet - please :-)


14.12.2005 19:33

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz c CR

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

stefan ak chces vediet skusenosti kontaktuj allain, a bez COC ju urcite nekupuj ako spravne poznamenal vrabec... taktiez pozor na r.v. aby nebol nizsi ako 98

johny honda je honda a vsetko ostatne je na nic :-D


15.12.2005 8:18

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz c CR

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mám ZZR -u a kupoval som ju na základe doporučení od fachmanov čo opravujú motorky a tí asi vedia čo opravujú a aké chyby majú jednotlivé značky a typy.Výkon, jazdné vlastnosti a spotreba sú u ZZR-ky atribúty, ktoré ma oslovili a som nesmierne spokojný.Je to " držák".
Čo sa týka dovozu odkialkoľvek najskôr si zisti, či má motorka na ráme štítok COC/formát toho štítku tu bol niekde popisovaný/ a ak ho má tak ju prihlásiš bez problémov aj bez COC
Ak máš COC a motorka nemá štítok tak ju prihlásiš ale s veľkými problémami.


15.12.2005 8:34

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz c CR

...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TTom (25.01.2007 13:24)


15.12.2005 17:40

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

stefan
 Kávičkár 

Ikona

Velmi pekne vam dakujem za vase prispevky.
Zatial ju kupovat asi nebudem, som totiz v UK. V maji sa zenim, takze penazie budem mat kam davat, ale som snubenici povedal, ze radsej zostanem este pol roka navyse, ale motorku urcite budem mat v blizkej buducnosti.
Tento typ motocykla ma zaujal prave preto, lebo tu robim spolu s jednym motorkarom a byvame tiez v spolocnom apartmane, takze mame spolocne temy, a prave on ma doma tuto motorku a pocul som o nej vela dobrych veci. Este som na nej ani nesedel, nevidel z blizka, ale som nasiel naozaj peknu na internete, a chcem zistit co najviac o tom, ako by som ju mohol dostat. Bojim sa troska, ze by mi bola mala, lebo mam nad 190cm, ale velmi sa mi zapacila, a na vacsiu kubatura este nemam dostatok skusenosti. Este aj pred 600kami mam stale velky respekt.
Wrabec: ak sa dobre pamatam, cital som v prispevkoch, ze v brne sa da zohnat coc na kawasaki za nejakych 2800 KC.
Majte sa pekne!
A samozrejme budem rad, ked sa docitam o dalsich skusenostiach s tymto typom.
Este raz velmi pekne dakujem.


16.12.2005 13:50

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

tie blbe nazori na kawasaki platili pre stare modeli z osemdesiatych rokov - GPZ stvorvalce...
zrali olej a na niektorych sa zadrhavali supatka v karburatoroch vplyvom deformacii sacich hrdiel.....ale platilo to opakujem pre prve GPZ 750 - vodniky....a ten olej platil pre vzduchace.....casto maju chalani problemy aj s KLR konkretne s napinakom,..ktory aj podla zahr.tlace casto defektny.....
ZZR modely su to najlepsie co kedy kawa urobili vcitane predchodcu ZX 10...
ak budes mat dostatok penazi kup rovno ZZR 1100..hoci ma okolo 150 koni/ ci 130? to je jedno......
nemusis hej tasat nazaciatok....a nie je nic bezpecnejsie ako na velkoobjemovom motore nechad z dovodu bezpecia na klzkom podklade - mokry asfalt - padnut otacky tak aby motor este tahal ale v podstate na zaciatku vykonu...cca 3-4000....max do 5000 a preradit...nemoze sa ti nic stat......na 600-ke je to horsie len v tom ze najprv taha ovela slabsie ako ta 1100 a potom zrazu zo seba chce vyplut vsetkoo....
zvaz aj tuto moznost....ak vravis ze mas 190 bude lepsia ta vacsia....
aj vzhladom na to ze nie kazdy vyuziva na 1100ke tych xkoni naplno...cize motor je menej rozbity.kdezto 600vka je akurat a bude mat najlepsie za sebou.....


16.12.2005 17:32

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

stefan
 Kávičkár 

Ikona

Vdaka Miros za info aj za rady.
Aj som uvazoval o vacsej, ale som si este netrufal, ale ak vravis, ze to moze byt v pohode, tak by som aj ja radsej zobral hned vacsiu, aby som nevyzeral ako medved na bicykli. Na jawe 350 to bola komedia (s fotakom sme s bratom nahrali kratke videa, a som sa tolko nasmial, ze az).
Dakujem este raz kazdemu - dostavam odpovede a rady, ktore su pre mna naozaj cenne.
A prosim vas drzte mi palce, aby sa mi ju (pravdepodobne 1100vku - vsak urcite si este pred kupou nejaku vyskusam, a ked budem citit, ze to zvladnem, tak 1100vka vyhrava) napokon aj podarilo kupit.


19.12.2005 8:21

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

stefan --- neboj ak mas aspon normalnu hladinu pudu sebazachovi/y tak to prezijes...recept na kazdu silnu nezbedu----ak sa ti zda ze ides cez zakrutu neocakavanym kontrolovane nekontrolovanym smykom az driftom.......narabaj jemne s plynom....a vycvakaj tam vyssie kvalty tak aby to este tahalo a nehrkotalo----motor zacne ovela silnejsie vybrovat....ale to je extrem...sklidnis ho trebars 2000-2500 otackami na 5tke.....a je to ....tam nehryzie......hlavne sa na nej nauc v prvom rade brzdit a zatacat......dusit pod kotlom mozes aj neskor....zhrnute.....je defka zubata....ale ked sa s nou budes mazlit ako gentleman ona bude ako baranok...jemne plyn ...jemne brzdy.....jemneee pohyby.....a pomali sa naucis ...dostanes do krvy...ona si ta cez sedlo takpovediac ocicha....a za sezonu budete spolu pilit stupacky na strecne....drzim palce..


19.12.2005 21:03

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

Allain
 Jogurťák 

Ikona

Stefan: jo, ZZRa je dobra volba ;-)
Idealna motorka na rychlu turistiku. U mna sa spotreba pohybovala pri turistickej jazde (130-140 km/h ) 4,6 - 4,9 litra, na Babe som to radsej neratala :-D Posed je fantasticky, poloha sedadla umoznuje zmenit polohu, sadnut si viac dozadu a zhrbit sa za stit, alebo sa uplne vystriet co ocenis pri dlhsich cestach. Sice pri tvojej vyske sa moc nezhrbis... 8-)
Co sa tyka poruchovosti, zatial ma este nikde nenechala. Obecne zname, Kawy maju hlucnejsie prevodovky, ale ako pise Johny99, iba take bezne opravy a vymeny...platnicky, sviecky, retaz, lamely, pneu, naplne, sem tam nejaky spaťák :-D
Co sa tyka dizajnu, ja osobne si nemozem pomoct, ale stale sa na nu dokazem pozerat a kochat sa na nej. Myslim, ze ZZRa uz vtedy predbehla dobu a i dnes moze konkurovat cesťákom... ;-)
Co sa tyka dovozu Kawy zo zahranicia...ano treba stale COC a je to o to tazsie, ze Kawa nema na SR oficialne zastupenie, cize ho musis zhanat len vonku. Preto doporucujem, najprv si pozisťuj moznosti jeho ziskania...
Kazdopadne, drzim palce na čomkolvek.
Allain

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Allain (21.12.2005 10:10)


19.12.2005 22:00

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

johny99
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Stefan ZZR 1100 je môj druhy sen len škoda že ich je tak málo ,lebo dobreho moc nieje ;-)


24.02.2006 7:46

Re: Kawasaki zzr 600 - Dovoz z CR

georgie
 Edvenčr 

Ikona

Aj Honda je dobra aj Kawa je dobra, každa ma svoje prednosti a zapory. Ale pri zzr si daj pozor na kľuku, všetky NINJA motory mali konstrukčnu vadu alebo nedomyslene mazanie tretieho hlavneho ložiska na kluke, osobne viem o styroch mašinach so skurvenou klukov a vzdy to iste ložisko. Preto mam vzdy olej v motor na hornej ryske alebo aj nieco nad. A preto sa robili upravy ma motoroch aby bolo zaistene dostatočne mazanie kluky (mam to na ZZR 1100). Pred kupov by trebalo vyskusat motor ci sa kluka ozve.



Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.